Πως θα φτάσω στο χωριό

Πως θα φτάσω στο χωριό

 

Το χωριό βρίσκεται Βορειοανατολικά του νησιού, 45 χλμ από την πόλη της Μυτιλήνης.
Από την Πόλη της Μυτιλήνης: Αφετηρία μας είναι η κεντρική οδική αρτηρία του βόρειου λιμανιού (Επάνω Σκάλα).  Συνεχίζοντας την πορεία μας παραθαλάσσια συναντάμε την γραφική Παναγιούδα, συνεχίζουμε την πορεία μας προς τα βόρεια  και συναντάμε την περιοχή πύργων Θερμής, συνεχίζουμε στην κεντρική παραλιακή οδική αρτηρία, αριστερά συναντάμε την πευκόφυτη περιοχή του Αγίου Γεωργίου και λίγο πιο κάτω μιαυπέροχη ακτή το Πεταλίδι.  Στην συνέχεια ο κύριος δρόμος διαδοχικά, μας οδηγεί προς τα Μιστεγνά και στην Σκάλα Μιστεγνών, στις Νέες Κυδωνίες και στην Σκάλα τους. Ο δρόμος συνεχίζει παράλληλα προς την παραλία.  Στη συνέχεια και σε μια απόσταση 8,5χλμ προσεγγίζουμε την κωμόπολη Μανταμάδος.  Λίγο έξω από τον Μανταμάδο, βρίσκεται χτισμένο το Μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.  Από τον Μανταμάδο ο δρόμος συνεχίζει βόρεια προς το πανέμορφό παραδοσιακό χωριό Κάπη.    
Από τον Μόλυβο: Υπάρχουν δύο διαδρομές για να φτάσετε στο χωρίο της Κάπης, η μία είναι ορεινή διαδρομή  μέσω Πέτρας - Στύψης - Υψηλομέτωπο - Πελόπη και αμέσως μετά θα βρείτε την Κάπη και η δεύτερη διαδρομή είναι παραθαλάσσια από τα χωριά Βαφειός - Άργενος - Συκαμινιά - Κλειώ και αμέσως μετά θα συνατήσετε το χωριό Κάπη.

Αν δεν έχετε δικό σας αυτοκίνητο μπορείτε να φτάσετε στο χωριό με το υπεραστικό ΚΤΕΛ η με ταξί.   Υπάρχουν τοπικά ταξί του χωριού που μπορούν να σας παραλάβουν από οποιοδήποτε σημείο του νησιού και να σας οδηγήσουν στο χωριό και σε άλλους προορισμούς με χαμηλό κόστος.  Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Σύλλογο Καπιωτών.       

Δείτε που βρίσκονται τα πλοία σε πραγματικό χρόνο
Για να παρακολουθήσετε σε πραγματικό χρόνο τις θέσεις και τις πορείες των πλοίων σε πραγματικό χρόνο, να εκτιμήσετε την άφιξή τους στα λιμάνια καθως επίσης και άλλες σημαντικές πληροφορίες παρακαλούμε πατήστε εδώ
Το σύστημα βασίζεται στο σύστημα AIS (Automatic Identification System) το οποίο συλλέγει δεδομένα θέσης πλοίων μέσω συχνοτήτων VHF